Munkámról, magamról

1996 óta dolgozom szakképzett idegenvezetőként Magyarország egész területén német és orosz nyelven. A jogszabályi előírásoknak megfelelő szakmai és működési engedélyekkel rendelkezem.

Legmagasabb iskolai végzettségem: főiskolai diploma.

Ars poeticám: az a célom, hogy az általam vezetett turisták jól érezzék magukat, átfogó képet kapjanak az ország gazdag kultúrájáról, múltjáról, jelenéről, megelégedéssel távozzanak Magyarországról, öregbítsék megbízóim hírnevét.

A szakmám a hobbim. Szeretek emberekkel foglalkozni, beszélgetni. Sok minden érdekel: az old timer járművektől a konyhaművészeten át a kultúrtörténetig színes a paletta.

Egyéb tevékenységeim:
Szociális terület: a lehetőségeimhez mérten segítséget nyújtok gyerekotthonoknak, nehéz sorban élő embereknek.

Kulturális terület: társszerzője vagyok egy kultúrtörténeti könyvnek: In omni hora-Minden órában. A középkor embere minden órában segítséget várt a Tizennégy Segítőszenttől. A szent csoport segítségét nem csak járványok és éhínség idején kérték, hanem a hétköznapi élet küzdelmeiben is. Szt. György, Szt. Katalin, Szt. Borbála, Szt. Balázs, Szt. Kristóf és társaik emlékét sokáig őrizte a magyar vallásos népi hagyomány és képzőművészet. A könyv 2002-ben az ünnepi könyvhétre jelent meg és magyarországi tiszteletük nyomait kutatja.

 

 
 

Tel/Fax: (06-1) 213-5414 Tel: 06 20 976-3806
e-mail: e.balazs@t-online.hu